Alimentació i salut cerebral

Autores/as

  • Anna Paré Vidal Universitat Oberta de Catalunya

Palabras clave:

alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer.

Resumen

Amb l’augment de l’esperança de vida, els trastorns de salut relacionats amb l’envelliment són cada vegada més prevalents. Entre ells, destaquen els que afecten la salut mental, com els accidents vasculars cerebrals i les malalties neurodegeneratives, que es donen cada vegada a una part més important de la població. Per això es busquen estratègies per a prevenir-los, com l’estil de vida i, especialment, l’alimentació. Aquest article tracta del paper de l’alimentació en la prevenció de l’ictus i del deteriorament cognitiu, les demències i la malaltia d’Alzheimer.

PARAULES CLAU: alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Biografía del autor/a

Anna Paré Vidal, Universitat Oberta de Catalunya

Farmacèutica i dietista-nutricionista. Membre dels grups de treball Envelliment Actiu i Salut Cerebral de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya i del Culinary Institute of Barcelona, i dietista-nutricionista de Nutresalut.

Descargas

Cómo citar

Paré Vidal, A. (2020). Alimentació i salut cerebral. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 19, 20–25. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/148613

Número

Sección

Artículos