Disseny d'un crèdit variable sobre hàbits saludables per al primer cicle de l'ESO Autors/ores Elena Carrillo Resum L'alimentació és un dels principals determinants de salut.Mitjançant la dieta és possiblemillorar la salut però una dieta inadequada també pot constituir un factor de risc. La saviesa popular, garant durant dècades d'uns bons hàbits alimentaris, està caient en l'oblit a causa de la dificultat de transmissió de la tradició alimentària. Així, es dóna a infants i joves l'oportunitat (sovint obligada) de construir els seus propis hàbits,massa sovint sense fonament. En general, els hàbits alimentaris de la població catalana i espanyola són poc adequats. Es dóna una alimentació per excés a base d'aliments amb un alt contingut en greixos i sucres i deficient en verdures, peix i llegums. Alhora, augmenta la incidència i la varietat de trastorns de la conducta alimentària. Es fa palesa, doncs, la necessitat de donar un coneixement fonamentat a infants i joves del que és una alimentació saludable: nutrients, estructura dels àpats, distribució al llarg del dia i tot allò que influeix a la conducta alimentària. Si entenemque el ple desenvolupament d'una persona depèn en granmesura del seu estat de salut (i aquest, alhora, de la seva alimentació) i de comla visqui la persona, esdevé fonamental educar també en aquest sentit. Descàrregues Les dades de descàrrega encara no estan disponibles. Descàrregues Text complet Publicat 2009-03-11 Com citar Carrillo, E. (2009). Disseny d’un crèdit variable sobre hàbits saludables per al primer cicle de l’ESO. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 25–29. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/47493.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 13 : desembre 2008 Secció Educació Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. En el moment de lliurar els articles a TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per sol·licitar-ne la publicació, els autors accepten els termes següents: — Els autors cedeixen a l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública (incloent-hi la comunicació a través de les xarxes socials) i distribució dels articles presentats per a ser publicats a TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, en qualsevol forma i suport, i per qualsevol mitjà, incloses les plataformes digitals. El Comitè Editorial es reserva els drets d’acceptar o de refusar els treballs presentats i, igualment, es reserva el dret de fer qualsevol modificació editorial que consideri convenient. De ser acceptada pels autors, aquests hauran de lliurar l’article amb els canvis suggerits. — Els autors responen davant l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació de l’autoria i l’originalitat dels articles presentats. És a dir, els autors garanteixen que els articles lliurats no contenen fragments d’obres d’altres autors, ni fragments de treballs propis publicats anteriorment; que el contingut dels articles és inèdit, i que no s’infringeixen els drets d’autor de tercers. Els autors accepten aquesta responsabilitat i s’obliguen a deixar indemne l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació de qualsevol dany i perjudici originats per l’incompliment de la seva obligació. Així mateix, han de deixar constància en els articles que enviïn a la revista de les responsabilitats derivades del contingut dels articles. — És responsabilitat dels autors obtenir els permisos per a la reproducció sense restriccions de tot el material gràfic inclòs en els articles, així com garantir que les imatges i els vídeos, etc., han estat realitzats amb el consentiment de les persones que hi apareixen, i que el material que pertany a tercers està clarament identificat i reconegut dins del text. Així mateix, els autors han d’entregar els consentiments i les autoritzacions corresponents a l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació en lliurar els articles. — L’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. En tot cas, es compromet a publicar les correccions, els aclariments, les retraccions i les disculpes si escau. — Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada. — La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.