Disseny d'un crèdit variable sobre hàbits saludables per al primer cicle de l'ESO

Autores/as

  • Elena Carrillo

Resumen

L'alimentació és un dels principals determinants de salut.Mitjançant la dieta és possiblemillorar la salut però una dieta inadequada també pot constituir un factor de risc. La saviesa popular, garant durant dècades d'uns bons hàbits alimentaris, està caient en l'oblit a causa de la dificultat de transmissió de la tradició alimentària. Així, es dóna a infants i joves l'oportunitat (sovint obligada) de construir els seus propis hàbits,massa sovint sense fonament. En general, els hàbits alimentaris de la població catalana i espanyola són poc adequats. Es dóna una alimentació per excés a base d'aliments amb un alt contingut en greixos i sucres i deficient en verdures, peix i llegums. Alhora, augmenta la incidència i la varietat de trastorns de la conducta alimentària. Es fa palesa, doncs, la necessitat de donar un coneixement fonamentat a infants i joves del que és una alimentació saludable: nutrients, estructura dels àpats, distribució al llarg del dia i tot allò que influeix a la conducta alimentària. Si entenemque el ple desenvolupament d'una persona depèn en granmesura del seu estat de salut (i aquest, alhora, de la seva alimentació) i de comla visqui la persona, esdevé fonamental educar també en aquest sentit.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Publicado

2009-03-11

Cómo citar

Carrillo, E. (2009). Disseny d’un crèdit variable sobre hàbits saludables per al primer cicle de l’ESO. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, (13), 25–29. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/47493.001

Número

Sección

Educació