Cafè, nutrició i salut Autors/ores Marc Rubio Celorio Ciència i Tecnologia dels Aliments. Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona Resum El cafè és una de les begudesmés consumides arreu delmón, per les seves propietats organolèptiques úniques i possiblement també per la capacitat d’estimular els individus.No obstant això, el consumde cafè s’associa freqüentment amb estils de vida poc saludables, comel tabaquisme i el fet de pernoctar, la qual cosa li ha atorgat una imatge negativa.D’altra banda, hi ha nombroses creences omites alimentaris, fins i tot en l’àmbitmèdic, respecte als seus potencials efectes adversos, la majoria dels quals no han estat demostrats científicament. En els últims anys, però, diversos estudis epidemiològics demostren de forma consistent que el consumde cafè s’associa a unmenor risc de patir diabetis de tipus 2, Parkinson, Alzheimer,malalties hepàtiques…Elsmecanismes que poden explicar aquests efectes encara no estan explicats completament, però tot apunta que són deguts a la presència de cafeïna i a l’alt contingut d’antioxidants que es troben al cafè, i per aquestmotiu aquests compostos centraran l’atenció d’aquest document.PARAULES CLAU: Cafè, cafeïna, antioxidants, salut. Descàrregues PDF Publicat 2012-05-30 Com citar Rubio Celorio, M. (2012). Cafè, nutrició i salut. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 17–24. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/54402 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 13, Núm. 2 : desembre 2011 Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.