Cafè, nutrició i salut

Autores/as

  • Marc Rubio Celorio Ciència i Tecnologia dels Aliments. Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona

Resumen

El cafè és una de les begudesmés consumides arreu delmón, per les seves propietats organolèptiques úniques i possiblement també per la capacitat d’estimular els individus.No obstant això, el consumde cafè s’associa freqüentment amb estils de vida poc saludables, comel tabaquisme i el fet de pernoctar, la qual cosa li ha atorgat una imatge negativa.D’altra banda, hi ha nombroses creences omites alimentaris, fins i tot en l’àmbitmèdic, respecte als seus potencials efectes adversos, la majoria dels quals no han estat demostrats científicament. En els últims anys, però, diversos estudis epidemiològics demostren de forma consistent que el consumde cafè s’associa a unmenor risc de patir diabetis de tipus 2, Parkinson, Alzheimer,malalties hepàtiques…Elsmecanismes que poden explicar aquests efectes encara no estan explicats completament, però tot apunta que són deguts a la presència de cafeïna i a l’alt contingut d’antioxidants que es troben al cafè, i per aquestmotiu aquests compostos centraran l’atenció d’aquest document.

PARAULES CLAU: Cafè, cafeïna, antioxidants, salut.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Publicado

2012-05-30

Cómo citar

Rubio Celorio, M. (2012). Cafè, nutrició i salut. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 17–24. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/54402

Número

Sección

Artículos