Alimentació i salut cerebral

Autors/ores

  • Anna Paré Vidal Universitat Oberta de Catalunya

Paraules clau:

alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer.

Resum

Amb l’augment de l’esperança de vida, els trastorns de salut relacionats amb l’envelliment són cada vegada més prevalents. Entre ells, destaquen els que afecten la salut mental, com els accidents vasculars cerebrals i les malalties neurodegeneratives, que es donen cada vegada a una part més important de la població. Per això es busquen estratègies per a prevenir-los, com l’estil de vida i, especialment, l’alimentació. Aquest article tracta del paper de l’alimentació en la prevenció de l’ictus i del deteriorament cognitiu, les demències i la malaltia d’Alzheimer.

PARAULES CLAU: alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer.

Biografia de l'autor/a

Anna Paré Vidal, Universitat Oberta de Catalunya

Farmacèutica i dietista-nutricionista. Membre dels grups de treball Envelliment Actiu i Salut Cerebral de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya i del Culinary Institute of Barcelona, i dietista-nutricionista de Nutresalut.

Descàrregues

Com citar

Paré Vidal, A. (2020). Alimentació i salut cerebral. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 19, 20–25. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/148613

Número

Secció

Articles