Alimentació i salut cerebral Autors/ores Anna Paré Vidal Universitat Oberta de Catalunya Paraules clau: alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer. Resum Amb l’augment de l’esperança de vida, els trastorns de salut relacionats amb l’envelliment són cada vegada més prevalents. Entre ells, destaquen els que afecten la salut mental, com els accidents vasculars cerebrals i les malalties neurodegeneratives, que es donen cada vegada a una part més important de la població. Per això es busquen estratègies per a prevenir-los, com l’estil de vida i, especialment, l’alimentació. Aquest article tracta del paper de l’alimentació en la prevenció de l’ictus i del deteriorament cognitiu, les demències i la malaltia d’Alzheimer.PARAULES CLAU: alimentació, nutrició, dieta mediterrània, ictus, memòria, Alzheimer. Biografia de l'autor/a Anna Paré Vidal, Universitat Oberta de Catalunya Farmacèutica i dietista-nutricionista. Membre dels grups de treball Envelliment Actiu i Salut Cerebral de la Vocalia d’Alimentació i Nutrició del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya i del Culinary Institute of Barcelona, i dietista-nutricionista de Nutresalut. Descàrregues PDF Com citar Paré Vidal, A. (2020). Alimentació i salut cerebral. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 19, 20–25. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/148613 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 19 (2020) Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.