Lingüística e investigación terminológica en Andalucía

Autors/ores

  • Miguel Casas Gómez Universidad de Cádiz

Paraules clau:

lingüística, terminologia, terminografia, llenguatges especialitzats

Resum

Lingüística i recerca terminològica a Andalusia

Aquest article té com a objectiu principal mostrar un panorama històric del naixement i l'evolució de la terminologia a la comunitat andalusa tant des de la docència com des de la recerca. Atès que sempre s'ha associat aquesta disciplina amb els estudis de traducció, la proposta que es presenta aquí aborda, per primera vegada, com s'ha desenvolupat científicament la terminologia des de la lingüística.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Miguel Casas Gómez, Universidad de Cádiz

Doctor en Filologia Hispànica amb premi extraordinari de llicenciatura i doctorat, és catedràtic de Lingüística General a la Universitat de Cadis. Director de l'Instituto Universitario de Investigación en Lingüística Aplicada i investigador principal del grup de recerca Semaínein. Becari Humboldt (Universitat de Heidelberg), ha estat professor visitant en diverses universitats i ha dirigit projectes i contractes d'investigació i transferència rellevants. Entre les seves publicacions, destaquen els llibres La interdicción lingüística, Contribución al estudio del léxico eufemístico/disfemístico (Premi Conde de Cartagena de la RAE) o Las relaciones léxicas, i nombrosos articles en revistes internacionals de prestigi.

Descàrregues

Publicat

2015-12-22

Com citar

Casas Gómez, M. (2015). Lingüística e investigación terminológica en Andalucía. Terminàlia, (12), 18–28. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/137049

Número

Secció

Articles