Light Nouns and Term Creation in Basque

Autors/ores

  • Igone Zabala Universitat del País Basc

Paraules clau:

noms lleugers, creació de termes, paratermes

Resum

Aquest article estudia l'activació de valors especialitzats en un grup de noms lleugers (NL) de l'eusquera del tipus talde, 'grup', des del punt de vista de l'escala de referencialitat (ER) (Simone i Masini, 2009 i 2014). L'estudi demostra que els processos de terminologització dels NL es produeixen en el sentit descrit per Adelstein (2004 i 2007) per als ultranoms, i postula que els paratermes poden ser caracteritzats com a «noms de suport especialitzats» situats en l'ER en una posició més baixa que la dels termes. 

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Igone Zabala, Universitat del País Basc

Igone Zabala és doctora en Filologia Basca (1993) per la Universitat del País Basc (UPV/EHU). Tot i que la seva tesi doctoral i treballs posteriors s'emmarquen en l'àmbit de la sintaxi i de la morfologia lèxica, fa més de deu anys que la seva recerca se centra en el discurs especialitzat i la terminologia, amb la mirada centrada en el desenvolupament lèxic i estilístic de l'èuscar en contextos especialitzats. Actualment és membre del grup de recerca IXA, especialitzat en processament del llenguatge natural. És professora de Comunicació especialitzada en èuscar a la Facultat de Ciència i Tecnologia i a la Facultat de Medicina i Infermeria de la Universitat del País Basc (UPV/EHU). És també la responsable del programa Terminologia Sareak Ehunduz (TSE) 'teixint xarxes terminològiques', promogut pel Vicerectorat d'Èuscar de la UPV/EHU.

Publicat

2016-11-08

Com citar

Zabala, I. (2016). Light Nouns and Term Creation in Basque. Terminàlia, (15), 27–37. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/142181

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a