Noms dels fàrmacs que inclouen denominació del laboratori: els genèrics i els de marca (o comercials)

Autors/ores

Resum

Aquest article ofereix una descripció de les principals tendències en la creació de noms de fàrmacs, siguin genèrics o de marca, amb una atenció especial en aquells el nom dels quals s’ha originat a partir del de la companyia farmacèutica o del laboratori que en posseeix la patent i el comercialitza. El treball descriu també les característiques que es tenen en compte en el procés de selecció dels noms dels fàrmacs. Com és sabut, els medicaments amb nom genèric contenen els mateixos principis actius que els de marca o comercials i han de complir els mateixos estàndards de qualitat i seguretat.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Carles Riera Fonts, Universitat Ramon Llull

Carles Riera i Fonts (Moià, 1959) és doctor en Filologia Catalana, llicenciat en Farmàcia i té estudis de Teologia. Especialista en el camp del llenguatge científic i docent d’aquesta matèria des de l’any 1987, és autor de nombrosos llibres (Manual de català científic,1992; Curs de lèxic científic, 1998, o Manual de traducció de textos científics de l’anglès al català, 2014, entre d’altres) i de nombrosos articles (publicats a Terminàlia i en altres revistes especialitzades). Exerceix de professor a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull i a la Facultat de Ciències de la Salut d’aquesta mateixa Universitat.

Descàrregues

Publicat

2024-06-29

Com citar

Riera Fonts, C. (2024). Noms dels fàrmacs que inclouen denominació del laboratori: els genèrics i els de marca (o comercials). Terminàlia, (29), 13–21. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/150815

Número

Secció

Articles