El nom de la llengua i altres termes sociolingüístics en la campanya electoral per a les Corts Valencianes de 2011

Autors/ores

  • Josep Àngel Mas Castells Universitat Politècnica de València

Paraules clau:

terminologia sociolingüística, política lingüística, campanya electoral

Resum

L'article estudia els termes amb què els grups polítics valencians van exposar les seues propostes de política lingüística i, especialment, els termes amb què van designar la llengua mateixa en la darrera campanya electoral per a les Corts Valencianes. Analitza, doncs, la correlació entre l'ús de terminologia sociolingüística i la ideologia, partint de la premissa que l'ús d'aquesta terminologia té unes connotacions que ultrapassen el mer coneixement especialitzat.

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Josep Àngel Mas Castells, Universitat Politècnica de València

Josep Àngel Mas Castells és doctor en Filologia per la Universitat de València (2007). El seu camp de recerca s'inscriu en la sociolingüística de la variació, especialment en l'anàlisi de les connotacions ideològiques de l'ús de determinades variants formals en la comunitat lingüística valenciana. Sobre aquest tema ha publicat, a més de diversos articles apareguts en revistes especialitzades, El morfema ideològic. Una anàlisi crítica dels models de llengua valencians (2008). És professor del Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València. En el vessant més divulgatiu, és coautor del Manual de llenguatge tècnic (2009), del Diccionari de dubtes del català oral (2010) i del Llibre d'estil per als mitjans audiovisuals en valencià (2011).


 

Descàrregues

Publicat

2012-12-21

Com citar

Mas Castells, J. Àngel. (2012). El nom de la llengua i altres termes sociolingüístics en la campanya electoral per a les Corts Valencianes de 2011. Terminàlia, (6), 7–14. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/65799

Número

Secció

Articles