Factors d’implantació de la terminologia catalana: els manlleus

Autors/ores

  • Amor Montané March Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

terminologia, ús lingüístic, implantació terminològica, factor d’implantació, manlleu

Resum

En aquest estudi duem a terme una anàlisi de la implantació de la terminologia en l'ús amb l'objectiu de trobar algunes de les causes que expliquen l'èxit o el fracàs de  les propostes denominatives. Partim de la premissa que existeix un conjunt de factors que influencien positivament o negativament la implantació terminològica. Establim una metodologia de treball que ens permet d'obtenir dades quantitatives i  qualitatives per a la recerca de factors d'implantació i, a continuació, ens proposem d'estudiar-ne un de caire lingüístic: l'acostament formal i semàntic al terme original. L'anàlisi ens proporciona dades empíriques per confirmar que aquest aspecte, àmpliament tractat en la bibliografia, és efectivament un factor d'implantació, malgrat que no és l'únic.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Amor Montané March, Universitat Pompeu Fabra

M. Amor Montané March és doctora en Ciències del Llenguatge i Lingüística Aplicada (2012) i llicenciada en Traducció i Interpretació (2004) per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Actualment és membre del grup de recerca IULATERM (lèxic, terminologia i discurs especialitzat) de l'Institut de Lingüística Aplicada (IULA), professora del Màster online en Terminologia (IULA) i investigadora postdoctoral a la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Les seves línies d'interès principals són la terminologia i la neologia. Administra eines de gestió de corpus i terminologia, col·labora en projectes de gestió terminològica i ha impartit classes de terminologia, llengua catalana, escriptura acadèmica, lingüística de corpus i informàtica com a professora associada de la UPF.

 

Descàrregues

Publicat

2016-06-29

Com citar

Montané March, A. (2016). Factors d’implantació de la terminologia catalana: els manlleus. Terminàlia, (13), 7–16. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/141728

Número

Secció

Articles