Eduard Fontserè i l’Assaig d’un vocabulari meteorològic català: rigor terminològic, interès lingüístic i base dialectal

Autors/ores

Paraules clau:

terminologia, meteorologia, diccionari terminològic, principis terminològics, variació dialectal, terminologia popular

Resum

Eduard Fontserè i Riba (Barcelona, 1870-1970) és un científic referent dels àmbits de l’astronomia, la meteorologia i la sismologia. Com a fundador i primer director del Servei Meteorològic de Catalunya, és considerat el pare de la meteorologia professional catalana. Una de les obres destacades de la seva bibliografia és l’Assaig d’un vocabulari meteorològic català (Fontserè, 1948), que encara avui en dia és un diccionari de referència per als experts en meteorologia. La importància d’aquesta obra, però, no s’hauria de limitar a l’àmbit de la meteorologia, sinó que també es pot considerar un diccionari pioner i de gran rellevància dins de l’àmbit de la terminologia com a disciplina, tant per la metodologia utilitzada com pel seu abast.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Marta Sabater Berenguer, TERMCAT, Centre de Terminologia

Marta Sabater Berenguer és llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra i té un màster en lingüística aplicada per la mateixa universitat. Des del 2005 forma part de l’equip del TERMCAT, on ha treballat especialment en l’àmbit de la normalització terminològica i l’elaboració de diccionaris especialitzats. Actualment és la responsable del portal Terminologia de les ciències de la Terra.

Descàrregues

Publicat

2024-06-29

Com citar

Sabater Berenguer, M. (2024). Eduard Fontserè i l’Assaig d’un vocabulari meteorològic català: rigor terminològic, interès lingüístic i base dialectal. Terminàlia, (29), 7–12. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/153894

Número

Secció

Articles