La terminologia catalana de l'àmbit de la informàtica a través del temps i dels reculls terminològics

Autors/ores

  • Anna I. Montesinos López Universitat Politècnica de València

Paraules clau:

terminologia catalana, informàtica, reculls terminològics, neologismes

Resum

En aquest treball s’estudien els trets de la terminologia informàtica en llengua catalana dels reculls terminològics que s’han editat des dels seus inicis fins avui. S’hi analitzen les fonts terminològiques que han determinat els usos i les propostes terminològiques al llarg del temps. En aquest sentit, s’hi mostren els canvis que s’han experimentat quant al suport, els receptors, els objectius i les tendències terminològiques d’aquestes obres.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Anna I. Montesinos López, Universitat Politècnica de València

Anna I. Montesinos López és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de València i és professora del Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València, on imparteix assignatures de llenguatges d'especialitat. Ha publicat El discurs de la informàtica. Anàlisi de les seqüències descriptives (2002) i diversos articles al voltant del discurs informàtic, de la terminologia informàtica i de la seva didàctica. També ha participat en projectes i publicacions de material electrònic d'aprenentatge de la llengua catalana com ara Valencià Interactiu (2000) i Argumenta (2006).


Descàrregues

Publicat

2013-12-23

Com citar

Montesinos López, A. I. (2013). La terminologia catalana de l’àmbit de la informàtica a través del temps i dels reculls terminològics. Terminàlia, (8), 7–16. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/67810

Número

Secció

Articles