La terminologia jurídica en català. Aproximació descriptiva dels seus patrons morfosintàctics

Autors/ores

  • Alfred Iserte Busqueta Universitat Oberta de Catalunya

Paraules clau:

terminologia catalana, terminologia jurídica, patrons morfosintàctics, extracció terminològica automatitzada

Resum

En aquest treball es descriuen els patrons morfosintàctics que segueix la terminologia jurídica en català amb l'objectiu de contribuir a establir estratègies lingüístiques útils en l'extracció automatitzada de terminologia i es descriu un cas pràctic d'extracció terminològica de termes jurídics amb el programa TBXTools.

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Alfred Iserte Busqueta, Universitat Oberta de Catalunya

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (1990) per la Universitat de Barcelona (UB), màster d'Especialització Tributària (1991) i llicenciat en Filologia Catalana (2015) per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Els seus interessos principals són la lexicologia en general i l'estudi de la terminologia jurídica i econòmica en particular. Exerceix l'activitat professional d'assessor fiscal i és membre del Registre d'Economistes Assessors Fiscals d'Espanya.

Descàrregues

Publicat

2016-09-15

Com citar

Iserte Busqueta, A. (2016). La terminologia jurídica en català. Aproximació descriptiva dels seus patrons morfosintàctics. Terminàlia, (14), 24–30. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/139164

Número

Secció

Articles