Aspectos críticos de la formalización de características conceptuales en la definición terminográfica

Autors/ores

  • Esperanza Valero Doménech Universitat Jaume I
  • Amparo Alcina Caudet Universitat Jaume I

Paraules clau:

terminologia, definició, patrons de definició, corpus, anàlisi conceptual

Resum

Aspectes crítics de la formalització de característiques conceptuals en la definició terminogràfica

L’elaboració de definicions basada en patrons és una metodologia que s’està estudiant actualment en terminologia i en lexicografia. Aquests patrons constitueixen una formalització dels elements de la definició i presenten avantatges de cara a l’automatització d’elaboració de definicions. Aquí presentem l’estudi de la terminologia ceràmica a partir d’un corpus textual amb vista a l’elaboració de patrons, analitzant les dificultats que sorgeixen en la formalització de les característiques de la definició i els valors específics per a cada concepte.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Esperanza Valero Doménech, Universitat Jaume I

Esperanza Valero és llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Jaume I i doctora en Traducció i Societat del Coneixement per la mateixa universitat (2014). Ha tingut una beca predoctoral per fer la tesi doctoral, l’objectiu de la qual era desenvolupar una metodologia per semiautomatitzar l’elaboració de definicions. La seva recerca se centra en l’àrea de la terminologia, les definicions i les ontologies.

Amparo Alcina Caudet, Universitat Jaume I

Amparo Alcina és catedràtica d’universitat en Traducció i Interpretació de la Universitat Jaume I, on imparteix docència de Terminologia i Tecnologies de la Traducció. És directora del grup TecnoLeTTra (http://tecnolettra.uji.es) i les seves publicacions inclouen articles en prestigioses revistes internacionals sobre terminologia, diccionaris electrònics, tecnologies de la traducció, ontologies i anàlisi de corpus.

Publicat

2015-06-17

Com citar

Valero Doménech, E., & Alcina Caudet, A. (2015). Aspectos críticos de la formalización de características conceptuales en la definición terminográfica. Terminàlia, (11), 30–44. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/119727

Número

Secció

Articles