Corpus Pattern Analysis in determining specialised uses of verbal lexical units

Autors/ores

  • Araceli Alonso Campo Université de Bretagne Sud
  • Irene Renau Araque Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

Corpus Pattern Analysis, medi ambient, representació lexicogràfica, teoria de normes i explotacions, usos especialitzats, unitats lèxiques verbals

Resum

'Corpus Pattern Analysis' per a la determinació dels usos especialitzats de les unitats lèxiques.

Presentem una metodologia per a la detecció de verbs especialitzats que parteix del Corpus Pattern Analysis o CPA (Hanks 2004a, 2004b), un procediment d'anàlisi de corpus que proposa la combinació de la sintaxi i la semàntica per donar compte del significat del lèxic en context. La nostra hipòtesi és que aquesta metodologia es pot aplicar en terminologia per distingir els usos especialitzats de verbs dels no especialitzats.

 

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Araceli Alonso Campo, Université de Bretagne Sud

Araceli Alonso Campo és doctora en Lingüística Aplicada per la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat professora associada a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra i a la Facultat de Formació del Professorat de la Universitat de Barcelona. Actualment és Attaché Temporaire d'Enseignement et de Recherche a la Université de Bretagne-Sud de Lorient on imparteix docència de llengua espanyola i terminologia. Els seus principals interessos de recerca són la lingüística de corpus, la lexicografia i terminologia, la traducció i la didàctica de la llengua.


Irene Renau Araque, Universitat Pompeu Fabra

Irene Renau Araque és doctora en Lingüística Aplicada per la Universitat Pompeu Fabra. Com a investigadora del grup Infolex d'aquest mateix institut, ha participat en quatre projectes d'investigació competitius sobre lexicologia i lexicografia, que són lesseves principals línies de recerca, a les  quals s'ha de sumar la didàctica de llengües. És professora associada de Llengua Castellana al Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra. 

Descàrregues

Publicat

2013-06-27

Com citar

Alonso Campo, A., & Renau Araque, I. (2013). Corpus Pattern Analysis in determining specialised uses of verbal lexical units. Terminàlia, (7), 26–33. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/67224

Número

Secció

Articles