¿Es la composición culta, en la actualidad, el procedimiento más productivo para la creación de neologismos?

Autors/ores

  • Gloria Guerrero Ramos Universidad de Málaga
  • Manuel Fernando Pérez Lagos Universidad de Málaga

Paraules clau:

neologia, neònim, composició, banalització de termes

Resum

Actualment, la composició culta és el procediment més productiu per a la creació de neologismes?

Amb aquest estudi pretenem demostrar que la composició culta, un fenomen gairebé exclusiu de la formació de neologismes especialitzats o neònims, a poc a poc ha anat guanyant terreny a la composició patrimonial com a procediment utilitzat també per a la creació de neologismes pertanyents a la llengua comuna; i que aquest fenomen ha patit un procés de banalització, com el que pateixen els neònims quan es divulguen, sense que per això perdin la seva condició d'especialitzats.

 


 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Gloria Guerrero Ramos, Universidad de Málaga

Gloria Guerrero Ramos és doctora en Filologia Espanyola per la Universitat de Màlaga (1986) i professora titular de Lingüística en l'Àrea de Lingüística General de la Universitat de Màlaga. És membre del grup de recerca Vernáculo Urbano Malagueño (VUM), i forma part de la Red de Observatorios de Neología del Castellano (NEOROC). Les seves publicacions giren a l'entorn de les seves línies de recerca principals: la lexicografia, la lexicologia, la terminologia i la neologia, com ara el llibre Neologismos en el espanyol actual (2012, 3a ed.).

Manuel Fernando Pérez Lagos, Universidad de Málaga

Manuel Fernando Pérez Lagos és professor titular de Lingüística en l'Àrea de Lingüística General de la Universitat de Màlaga des del 2000. És membre del grup de recerca Vernáculo Urbano Malagueño (VUM), i forma part de la Red de Observatorios de Neología del Castellano (NEOROC). Les seves publicacions giren a l'entorn de les seves línies de recerca principals: la lexicografia, la lexicologia, la terminologia i la neologia.

Descàrregues

Publicat

2012-12-21

Com citar

Guerrero Ramos, G., & Pérez Lagos, M. F. (2012). ¿Es la composición culta, en la actualidad, el procedimiento más productivo para la creación de neologismos?. Terminàlia, (6), 26–36. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/60719

Número

Secció

Articles