La neologia al servei de l’ensenyament del lèxic

Autors/ores

  • Elisenda Bernal Universitat Pompeu Fabra
  • Alba Milà-Garcia Universitat Pompeu Fabra

Paraules clau:

neologia, lèxic, formació de paraules, recurs digital, usos educatius del web 2.0

Resum

La Neolosfera és un blog (http://obneo.iula.upf.edu/neolosfera) de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra que es va presentar el gener de 2014 i que publica un neologisme cada dia, amb contextos d'ús i una explicació sobre el procés de formació i el significat. En aquest article es reflexiona sobre l'explotació que es pot fer d'aquest recurs a l'hora de treballar el lèxic a l'aula.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Elisenda Bernal, Universitat Pompeu Fabra

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1994) i doctora en Lingüística per la Universitat Pompeu Fabra [UPF] (2000) amb la tesi Els sufixos verbalitzadors del català. Relacions semàntiques i diccionari, de la qual es va derivar el projecte A digital dictionary of Catalan derivational affixes pel qual va rebre el Laurence Urdang Award (2006). Ha participat en projectes lexicogràfics diversos a l'Institut d'Estudis Catalans i ha assessorat diccionaris d'editorials com Macmillan o K Dictionaries. Actualment és professora lectora a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UPF i membre del grup InfoLex i de l'Observatori de Neologia d'aquesta universitat.       

Alba Milà-Garcia, Universitat Pompeu Fabra

Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra (2009) i màster en Formació de Professors d'Espanyol com a Llengua Estrangera per la Universitat de Barcelona (2011). Actualment està desenvolupant una tesi doctoral a la UPF centrada en la pragmàtica, la cortesia i l'anàlisi de la conversa. Imparteix docència al Departament de Traducció i Ciències del Llenguatge de la UPF en assignatures de llengua catalana i castellana, i forma part dels grups de recerca Infolex i Observatori de Neologia.

Descàrregues

Publicat

2016-06-30

Com citar

Bernal, E., & Milà-Garcia, A. (2016). La neologia al servei de l’ensenyament del lèxic. Terminàlia, (14), 7–15. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/140662

Número

Secció

Articles