La terminologie de l’économie : sa vitalité et son importance dans la vie quotidienne (The Terminology of the Economy: its vitality and importance in everyday life)

Autors/ores

  • Ieda Maria Alves Universidade de Sao Paulo

Paraules clau:

economia, crisi econòmica, metàfora, metàfores de la salut, espanyol, portuguès brasiler

Resum

En aquest estudi es parla de la terminologia de l’economia en el context de la crisi econòmica que es va produir a principis del segle xxi, que va afectar diversos països i va tenir repercussions globals. El projecte Valores culturais e didáticos na metáfora de especialidade: as múltiplas imagens da crise econômica mundial na imprensa escrita té com a objectiu realitzar un estudi comparatiu de caràcter morfològic, conceptual i semàntic, a partir de la neologia formal i semàntica dels termes utilitzats per denominar aquesta crisi, a la premsa escrita del Brasil i Espanya.

En aquest article es presenten alguns resultats d’aquest estudi sobre la denominació dels termes portuguesos brasilers que expressen l’esmentada crisi, comprovant com els periodistes, a l’hora de descriure’n les característiques, sovint l’entrellacen amb termes d’una altra ciència, la medicina, per mitjà de metàfores.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Publicat

2022-05-29

Com citar

Alves, I. M. (2022). La terminologie de l’économie : sa vitalité et son importance dans la vie quotidienne (The Terminology of the Economy: its vitality and importance in everyday life). Terminàlia, 57–59. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/150009

Número

Secció

Dossier: La terminologia de la crisi i del decreixement