Terminologia botànica popular en occità de la Vall d’Aran. Noves dades i consideracions sobre la complexa qüestió dels noms del pollancre (Popular botanical terminology in Aranese Occitan. New data and considerations on the complex question of the names)

Autors/ores

  • Aitor Carrera i Baiget Universitat de Lleida

Paraules clau:

occità, gascó, aranès, fitonímia, terminologia

Resum

Aquest treball s’interessa, amb dades obtingudes sobre el terreny, per un aspecte confús de terminologia botànica popular en aranès, amb nombroses llacunes i contradiccions en treballs anteriors: les designacions del pollancre. Establirem el catàleg de formes i en raonarem la distribució i la posició en occità des d’una òptica que, tot i partir d’un enfocament dialectològic i diacrònic, pot ser d’interès per a les aplicacions de la terminologia.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicat

2021-10-12

Com citar

Carrera i Baiget, A. (2021). Terminologia botànica popular en occità de la Vall d’Aran. Noves dades i consideracions sobre la complexa qüestió dels noms del pollancre (Popular botanical terminology in Aranese Occitan. New data and considerations on the complex question of the names). Terminàlia, (24), 7–17. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/149012

Número

Secció

Articles