Proteïnes alternatives per al desenvolupament d’anàlegs carnis

Autores/as

Palabras clave:

proteïnes vegetals, carn cultivada, micoproteïna, insectes, microalgues, transició proteica.

Resumen

Tot i que la carn és un aliment molt nutritiu que sempre ha estat lligat a la humanitat, en els últims anys hi ha hagut un seguit de factors demogràfics, ètics, mediambientals i de salut que han fet plantejar-se la reducció del consum de carn i la cerca d’alternatives. Els anàlegs carnis són productes que mimetitzen les propietats nutricionals, funcionals i organolèptiques de la carn, utilitzant proteïnes obtingudes a través de fonts no convencionals. Les cinc fonts de proteïnes alternatives que actualment presenten més potencial són les proteïnes vegetals, la carn cultivada, la fermentació, els insectes i les microalgues. En aquest article s’analitzen i comparen les característiques, avantatges i inconvenients de cadascuna d’aquestes fonts. En el moment d’enviar l’original d’aquest article (octubre 2023), les previsions són que aquestes alternatives guanyin molta quota de mercat en els propers anys, però caldrà veure si podran superar els reptes tecnològics i econòmics als quals s’enfronten i, sobretot, si aconsegueixen l’acceptació dels consumidors.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Descargas

Cómo citar

Rubio Celorio, M. (2024). Proteïnes alternatives per al desenvolupament d’anàlegs carnis. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 23, 26–37. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/154293

Número

Sección

Artículos