Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l’alimentació Autors/ores Ana C. Barroeta Universitat Autònoma de Barcelona Ester Vilarrasa Universitat Autònoma de Barcelona Resum En una primera part es recull la informació disponible sobre la composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous, i de vitamina E (α-tocoferol), coneguda pel seu gran poder antioxidant. La segona part del treball està dedicada a l’estudi de lamodificació del perfil d’AG el pinso que permet canviar la composició d’AG del rovell i de la carn de pollastre. Es pot dir que, amesura que el nivell d’AGPI de la ració augmenta, el contingut d’AGPI de la carn i els ous també augmenta. Els AGPI omega-3 de CML (EPA i DHA) són els que tenenmés interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa o de peix) per a l’obtenció d’aliments enriquits per als humans. El problema més important d’augmentar el grau d’insaturació de la carn és que provoca unamajor susceptibilitat a l’oxidació lipídica, factor que determina el deteriorament de la qualitat global de la carn i els ous. L’α-tocoferol és l’antioxidant d’origen natural que ha demostrat una major potència. Es presenten els resultats de l’experiència amb pinsos de nivells creixents d’AGPI i d’acetat d’α-tocoferol.PARAULES CLAU: Ous, carn de pollastre,modificació nutricional, lípids, vitamina E. Descàrregues PDF Publicat 2011-09-06 Com citar Barroeta, A. C., & Vilarrasa, E. (2011). Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l’alimentació. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 28–35. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/44782 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 13, Núm. 1: Juny 2011 Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.