Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l’alimentació

Autors/ores

  • Ana C. Barroeta Universitat Autònoma de Barcelona
  • Ester Vilarrasa Universitat Autònoma de Barcelona

Resum

En una primera part es recull la informació disponible sobre la composició lipídica de la carn de pollastre i dels ous, i de vitamina E (α-tocoferol), coneguda pel seu gran poder antioxidant. La segona part del treball està dedicada a l’estudi de lamodificació del perfil d’AG el pinso que permet canviar la composició d’AG del rovell i de la carn de pollastre. Es pot dir que, amesura que el nivell d’AGPI de la ració augmenta, el contingut d’AGPI de la carn i els ous també augmenta. Els AGPI omega-3 de CML (EPA i DHA) són els que tenenmés interès en el disseny de pinsos (farines de llinosa o de peix) per a l’obtenció d’aliments enriquits per als humans.

El problema més important d’augmentar el grau d’insaturació de la carn és que provoca unamajor susceptibilitat a l’oxidació lipídica, factor que determina el deteriorament de la qualitat global de la carn i els ous.

L’α-tocoferol és l’antioxidant d’origen natural que ha demostrat una major potència. Es presenten els resultats de l’experiència amb pinsos de nivells creixents d’AGPI i d’acetat d’α-tocoferol.

PARAULES CLAU: Ous, carn de pollastre,modificació nutricional, lípids, vitamina E.

Descàrregues

Publicat

2011-09-06

Com citar

Barroeta, A. C., & Vilarrasa, E. (2011). Millora nutricional dels ous i la carn de pollastre mitjançant l’alimentació. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 28–35. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/44782

Número

Secció

Articles