Llaurant la mar... l'aqüicultura i el repte dels 10^10 humans Autors/ores Resum La població mundial s'ha duplicat en el decurs de l'última generació i es preveu que, en quaranta o cinquanta anys, s'estabilitzarà entre nou mil i deu mil milions d'individus.Mantenir vives, sanes, dignes i educades aquestes persones és el repte més important de la tècnica al segle XXI. En el cas concret de l'alimentació, el problema és aconseguir d'una manera sostenible que els aliments de la població esperada siguin variats i de qualitat, suficientment rics en proteïnes animals. Per cobrir les necessitats de proteïna animal d'una població de deu mil milions de persones caldria un increment d'àrees de conreu, que tindria, necessàriament, un impacte important en el medi natural. La recerca aplicada a l'aprofitament de la gran capacitat de producció primària del fitoplàncton del mar pot fer-lo esdevenir una eina fonamental en la consecució d'aliments per a aquesta població, i en concret de proteïnes animals tant d'origen terrestre com marítim, d'una manera sostenible, i amb una varietat i qualitat superiors a les d'avui en dia. Descàrregues Text complet Publicat 2007-11-12 Com citar , . . (2007). Llaurant la mar. l’aqüicultura i el repte dels 10^10 humans. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 15–20. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/29831.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 11 : setembre 2007 Secció Ciència Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.