Llaurant la mar... l'aqüicultura i el repte dels 10^10 humans

Autores/as

Resumen

La població mundial s'ha duplicat en el decurs de l'última generació i es preveu que, en quaranta o cinquanta anys, s'estabilitzarà entre nou mil i deu mil milions d'individus.Mantenir vives, sanes, dignes i educades aquestes persones és el repte més important de la tècnica al segle XXI. En el cas concret de l'alimentació, el problema és aconseguir d'una manera sostenible que els aliments de la població esperada siguin variats i de qualitat, suficientment rics en proteïnes animals. Per cobrir les necessitats de proteïna animal d'una població de deu mil milions de persones caldria un increment d'àrees de conreu, que tindria, necessàriament, un impacte important en el medi natural. La recerca aplicada a l'aprofitament de la gran capacitat de producció primària del fitoplàncton del mar pot fer-lo esdevenir una eina fonamental en la consecució d'aliments per a aquesta població, i en concret de proteïnes animals tant d'origen terrestre com marítim, d'una manera sostenible, i amb una varietat i qualitat superiors a les d'avui en dia.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Publicado

2007-11-12

Cómo citar

, . . (2007). Llaurant la mar. l’aqüicultura i el repte dels 10^10 humans. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, (11), 15–20. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/29831.001

Número

Sección

Ciencia