Oligosacàrids funcionals per síntesi enzimàtica. Nous enzims per a noves aplicacions

Autors/ores

  • Antoni Planas
  • Magda Faijes Simona

Resum

Davant l'interès creixent per les funcionalitats dels hidrats de carboni en l'organisme, la síntesi eficient d'oligosacàrids més complexos i polisacàrids esdevé una necessitat. Les estructures dels carbohidrats existents són el resultat de l'acció dels enzims glicosil transferases i els enzims glicosidases. La utilització d'aquests enzims in vitro és, per a la majoria de glicosil transferases, de moment, no rendible i per a les glicosidases, poc eficient, ja que la seva funció principal és la hidròlisi i, per tant, els rendiments de síntesi són baixos. El redisseny de glicosidases per tècniques d'enginyeria de proteïnes permet modificar l'activitat enzimàtica cap a la síntesi, eliminant la seva activitat hidrolítica. Aquests nous mutants, anomenats glicosintases, produeixen oligo i polisacàrids amb rendiments generalment quantitatius.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Publicat

2006-01-27

Com citar

Planas, A., & Faijes Simona, M. (2006). Oligosacàrids funcionals per síntesi enzimàtica. Nous enzims per a noves aplicacions. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 5–13. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3669.001

Número

Secció

Ciència