La fàbrica de Pastes Sanmartí. Fideuers des de 1700

Autores/as

  • Conxa Bayó Soler Enginyera tècnica

Palabras clave:

Caldes de Montbui, Pastes Sanmartí, fideus, blat dur, aigua termal.

Resumen

A Caldes de Montbui (Vallès Occidental) trobem la fàbrica de Pastes Sanmartí, fideuers des de 1700. Isidre Sanmartí va idear un artefacte de fusta amb uns petits orificis a la base pels quals s’escolava la mescla de farina i aigua, prèviament introduïda a l’aparell, en forma de filets, el que avui dia anomenem fideus. Va observar que aquesta pasta una vegada seca es podia menjar després de ser bullida en aigua. Aquests són els orígens d’aquesta empresa artesanal i familiar que, de pares a fills, ha arribat ja a la vuitena generació envoltada de prestigi i qualitat.

Paraules clau: Caldes de Montbui, Pastes Sanmartí, fideus, blat dur, aigua termal.

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Biografía del autor/a

Conxa Bayó Soler, Enginyera tècnica

Descargas

Cómo citar

Bayó Soler, C. (2018). La fàbrica de Pastes Sanmartí. Fideuers des de 1700. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 16, 6–9. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/144672

Número

Sección

Artículos