Laboratori sobre rodes

Autors/ores

  • Marta Ros i Baró Universitat Oberta de Catalunya
  • Sheila Hernández Porta Escola Sagrat Cor
  • Manu Vidal Ibáñez Escola Sagrat Cor

Paraules clau:

Covid-19, laboratory, cross-curricular activities, project-based knowledge, science, competencies.

Resum

Aquest article relata un projecte sorgit durant el primer trimestre del curs 2020-2021 a l’Escola Sagrat Cor Diputació, període en què els alumnes només podien fer les activitats en el grup bombolla. La nostra escola es caracteritza perquè fa moltes activitats de manera transversal, de manera que els alumnes de cursos inicials comparteixen experiències amb alumnes de cursos superiors. Donada la situació actual, en què ens és impossible poder dur a terme aquest tipus d’activitats de manera presencial, vam decidir buscar una solució per poder-les mantenir, ja que generen vincles significatius, tant experiencials com emocionals. La proposta del projecte «Laboratori sobre rodes» ens ha donat ales i ha permès que alumnes de diferents etapes tornin a compartir coneixements en l’àmbit científic respectant tota la normativa i els protocols COVID-19 i oferint l’oportunitat que aquest tipus d’activitats no s’acabin en les circumstàncies actuals.

Biografies de l'autor/a

Marta Ros i Baró, Universitat Oberta de Catalunya

Professora de secundària a l’Escola Sagrat Cor Diputació de l’àrea de ciències i laboratori i membre de l’equip d’innovació pedagògica. Professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya, equip de recerca en proteïnes alternatives (FoodLab Research Group).

Sheila Hernández Porta, Escola Sagrat Cor

Cap d’estudis i professora de secundària a l’Escola
Sagrat Cor Diputació de l’àrea de matemàtiques i
membre de l’equip d’innovació pedagògica.

Manu Vidal Ibáñez, Escola Sagrat Cor

Professor de batxillerat a l’Escola Sagrat Cor Diputació
de l’àrea de ciències socials i membre de l’equip d’innovació pedagògica. Editor a Bang Ediciones
- Mamut Còmics.

Descàrregues

Com citar

Ros i Baró, M., Hernández Porta, S., & Vidal Ibáñez, M. (2021). Laboratori sobre rodes. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 20, 73–77. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/149519

Número

Secció

Articles