Inversió en equips mediambientals per a la gestió d'aigües en el sector agroalimentari Autors/ores M. Carmen Barco Resum Les activitats productives realitzades per les empreses podrien comportar, en algun cas, una degradació delmedi ambient i una disminució de la seva qualitat. Per això és important el fet d’aconseguir unaminimització de l’impactemediambiental, així comla seva protecció imillora. L’objectiu d’aquest treball és analitzar les inversions realitzades per les empreses del sector de la indústria agroalimentària en equips per a la gestió de les aigües. En ell, s’analitzen les dues classes d’equips existents: els independents destinats al tractament de les aigües residuals i els integrats per a la prevenció, l’estalvi i la reutilització de l’aigua. Elsmaterials utilitzats es fonamenten en l’Enquesta de les empreses en protecció ambiental que publica l’Institut Nacional d’Estadística. Lametodologia utilitzada es correspon amb una anàlisi estadística. S’usen diferents indicadors comptables relacionats amb les empreses. Les dades obtingudes es tracten amb tècniques d’anàlisi financera.MOTS CLAU: Inversió, gestió, aigua, indústria alimentària. Descàrregues PDF Publicat 2010-05-03 Com citar Barco, M. C. (2010). Inversió en equips mediambientals per a la gestió d’aigües en el sector agroalimentari. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 12(1), 13–19. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/60111.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 12 Núm. 1: maig 2010 Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.