Hi ha un terme per descriure simultàniament "mesurament" i "identificació"?

Autors/ores

  • Xavier Fuentes Arderiu Consultor en ciències de laboratori clínic
  • Àngels Egea Puigventós Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona

Paraules clau:

mesures, magnituds, propietats nominals, laboratori clínic, ciències de la salut

Resum

Aquest article explora diferents propostes denominatives a l’hora de triar un terme que permeti designar al mateix temps l’acció de mesurar magnituds (propietats quantitatives) i l’acció d’identificar propietats nominals (propietats qualitatives), que són activitats que es duen a terme simultàniament en molts laboratoris cientificotecnològics i per a les quals no hi ha encara cap terme recomanat internacionalment.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Xavier Fuentes Arderiu, Consultor en ciències de laboratori clínic

Xavier Fuentes Arderiu és doctor en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i especialista en anàlisis clíniques i en bioquímica clínica. Des de l’any 2012 és consultor independent en ciències de laboratori clínic i actua en diverses organitzacions nacionals i internacionals de normalització de la terminologia científica. Ha estat director científic del Laboratori Clínic de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

Àngels Egea Puigventós, Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona

Àngels Egea Puigventós és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en Lingüística Computacional. Des de l’any 1995 és responsable de terminologia dels Serveis Lingüístics de la Universitat de Barcelona. Ha treballat en el projecte del Corpus Informatitzat de la Llengua Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i en l’actualització del diccionari normatiu.

Descàrregues

Publicat

2014-06-27

Com citar

Fuentes Arderiu, X., & Egea Puigventós, Àngels. (2014). Hi ha un terme per descriure simultàniament "mesurament" i "identificació"?. Terminàlia, (9), 7–11. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/75078

Número

Secció

Articles