Confinament i hàbits alimentaris en professionals i estudiants

Autors/ores

  • Ricard Celorio-Sardà Institut d'Estudis Catalans
  • Oriol Comas-Basté
  • M. Luz Latorre-Moratalla
  • M. Fernanda Zerón-Rugerio
  • Mireia Urpi-Sarda
  • Montserrat Illán-Villanueva
  • Andreu Farran-Codina
  • Maria Izquierdo-Pulido
  • M. Carmen Vidal-Carou

Paraules clau:

COVID-19, coronavirus, confinament, hàbits dietètics, estil de vida, enquesta en línia, ciències de l’alimentació, estudiants universitaris.

Resum

Des que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar la COVID-19 una pandèmia mundial, el nombre de casos i morts ha anat augmentant ràpidament i ha obligat els països de tot el món a confinar la seva població per controlar la propagació del virus. En aquest estudi, s’han avaluat els canvis en els hàbits dietètics i l’estil de vida durant el confinament de març a juny del 2020 dins d’una població espanyola específica amb coneixements acadèmics en ciències de l’alimentació. Es va fer arribar un qüestionari en línia a professionals i estudiants de l’àmbit de les ciències de l’alimentació, que incloïa preguntes sobre les dades sociodemogràfiques, els hàbits dietètics, els comportaments relacionats amb l’alimentació i l’estil de vida. Durant el confinament, aquesta població va mostrar un augment significatiu en la ingesta de fruites, verdures, llegums, ous, peix i iogurt, juntament amb una disminució del consum de begudes alcohòliques. D’altra banda, també es va observar un augment del consum d’aperitius salats, xocolata i brioixeria casolana. Així mateix, les dades també van revelar una pitjor qualitat del son i un augment en el nombre d’hores dedicades a treballar i a realitzar activitats sedentàries. En general, aquesta població va mostrar una tendència envers l’adopció d’hàbits dietètics més saludables durant el confinament per la COVID-19 en comparació amb la població general.

Descàrregues

Com citar

Celorio-Sardà, R., Comas-Basté, O., Latorre-Moratalla, M. L., Zerón-Rugerio, M. F., Urpi-Sarda, M., Illán-Villanueva, M., Farran-Codina, A., Izquierdo-Pulido, M., & Vidal-Carou, M. C. (2021). Confinament i hàbits alimentaris en professionals i estudiants. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 20, 31–38. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/149510

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a