El joc d’ulleres de l’APPCC

Autors/ores

  • Catherine Vidal Ortega Universitat de Barcelona

Paraules clau:

Frau, APPCC, VACCP, TACCP, seguretat alimentària, prevenció.

Resum

A la indústria agroalimentària, no solament ens hem de posar les ulleres de prop per veure els perills, sinó també les de lluny, per veure més enllà i pensar en com podem evitar un frau alimentari. Amb la sistemàtica de la “Guia per a la prevenció del frau en la indústria alimentaria”, els responsables de qualitat i seguretat alimentària d’una empresa i l’equip de treball de l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC) poden veure els perills de frau i la resta de perills que cal tenir en compte (físics, químics, microbiològics) sota unes mateixes ulleres. D’aquesta manera, hi poden afegir totes aquelles pràctiques no conscients, fruit de males pràctiques de manipulació, elaboració, etc. que poden derivar en un producte no legítim.

PARAULES CLAU: Frau, APPCC, VACCP, TACCP, seguretat alimentària, prevenció.

Biografia de l'autor/a

Catherine Vidal Ortega, Universitat de Barcelona

Directora general de Premiumlab i professora associada de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB). Doctora en Farmàcia. Especialitzada en sistemes de gestió de la qualitat i seguretat alimentària. Membre de la Junta de la Sociedad Española de Seguridad y Calidad Alimentarias (SESAL) i de la Junta de l’ACCA.

Descàrregues

Com citar

Vidal Ortega, C. (2019). El joc d’ulleres de l’APPCC. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 18, 32–41. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/146040

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a

  • Montserrat Rivero i Urgell, Eulàlia Vidal Garcia, Cristina Andrés Lacueva, Montserrat Banqué Molas, M. dels Àngels Calvo Torras, Ricard Celorio-Sardà, Oriol Comas Basté, Xavier de Diego Navalón, Àngela Domínguez García, Juan Ramon Hidalgo Moya, Ascensión Marcos Sánchez, Montserrat Rabassa Bonet, Mercè Raventós Santamaria, José Juan Rodríguez Jerez, Gloria Sabater Sales, Miquel Salgot de Marçay, Joan Tibau Font, Núria Torner Gràcia, Francesc Tresserra Casas, Joan Gabriel Vargas Olmo, Catherine Vidal Ortega, Carns vermelles i salut , TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments: Vol. 21 (2022)