HACCP eyeglasses set

Authors

  • Catherine Vidal Ortega Universitat de Barcelona

Keywords:

Fraud, HACCP, VACCP, TACCP, food safety, prevention.

Abstract

In the agro-food industry, for the purpose of preventing food fraud we not only need to put on nearsighted glasses to see dangers, but also farsighted glasses to see what may be farther away. With the system of the proposed guide, the quality and food safety offi cers of a company and the HACCP team can see the dangers of fraud through the same lens as the rest of the perils to be considered (physical, chemical, microbiological). In this way one can take into consideration all the non-conscious practices derived from poor practices of handling, processing, etc. that can lead to an illegitimate product.

KEYWORDS: Fraud, HACCP, VACCP, TACCP, food safety, prevention.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

Catherine Vidal Ortega, Universitat de Barcelona

Directora general de Premiumlab i professora associada de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB). Doctora en Farmàcia. Especialitzada en sistemes de gestió de la qualitat i seguretat alimentària. Membre de la Junta de la Sociedad Española de Seguridad y Calidad Alimentarias (SESAL) i de la Junta de l’ACCA.

Downloads

How to Cite

Vidal Ortega, C. (2019). HACCP eyeglasses set. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 18, 32–41. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/146040

Issue

Section

Articles

Most read articles by the same author(s)

  • Montserrat Rivero i Urgell, Eulàlia Vidal Garcia, Cristina Andrés Lacueva, Montserrat Banqué Molas, M. dels Àngels Calvo Torras, Ricard Celorio-Sardà, Oriol Comas Basté, Xavier de Diego Navalón, Àngela Domínguez García, Juan Ramon Hidalgo Moya, Ascensión Marcos Sánchez, Montserrat Rabassa Bonet, Mercè Raventós Santamaria, José Juan Rodríguez Jerez, Gloria Sabater Sales, Miquel Salgot de Marçay, Joan Tibau Font, Núria Torner Gràcia, Francesc Tresserra Casas, Joan Gabriel Vargas Olmo, Catherine Vidal Ortega, Red meats and health , TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments: Vol. 21 (2022)