Percepció i anàlisi de la seguretat alimentària en persones immigrades a Catalunya Autors/ores Elena Espeitx ANSOAP Juanjo Càceres ANSOAP Resum Presentemels resultats d’un estudi encarregat per l’Agència Catalana de la Seguretat Alimentària. S’ha seguit una metodologia qualitativa mitjançant una entrevista als responsables domèstics de noranta llars distribuïdes equitativament entre els diferents orígens: africà, asiàtic i llatinoamericà. Existeix una gran heterogeneïtat a causa de les diferències notables existents en les cultures alimentàries d’origen, però també de les circumstàncies de lamigració i del perfil sociodemogràfic de cada individu. L’estudi fa èmfasi en la competència culinària a la llar, en els coneixements d’alimentació i de seguretat, en la pràctica sobre la conservació dels aliments, la compra i la higiene domèstica. Es recomana fer un esforç en la sensibilització per adquirir bones pràctiques en el consumd’aliments autòctons per part dels nouvinguts. Biografies de l'autor/a Elena Espeitx, ANSOAP Professora de la Universitat de Saragossa i consultora d’ANSOAP - empresa d’investigació social- Juanjo Càceres, ANSOAP Coordinador de projectes de recerca, a ANSOAP - empresa d’investigació social Descàrregues PDF Publicat 2011-02-01 Com citar Espeitx, E., & Càceres, J. (2011). Percepció i anàlisi de la seguretat alimentària en persones immigrades a Catalunya. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 47–51. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/44773 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 12, Núm. 2 : desembre 2010 Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.