La Seguretat dels resultats en el laboratori Autors/ores Maite Pueyo Eugeni Vilalta Resum Per a poder tenir la seguretat que la decisió presa és la correcta cal conèixer el grau de seguretat amb què s'ha obtingut el resultat al laboratori. Aquest grau de seguretat ve donat por dos paràmetres indicatius de la qualitat del resultat d'una mesura: la seva traçabilitat i la seva incertesa. Aquestes característiques d'un resultat estan relacionades per l'exigència de seguretat amb la qual es vol el resultat. El calibratge és el procediment experimental per a concretar els valors dels dos paràmetres. És fonamental un coneixement profund del procediment analític per a estudiar les possibles fonts d'error i reduir-les fins on permet la tolerància i el cost de l'anàlisi. Descàrregues Text complet Publicat 2006-07-06 Com citar Pueyo, M., & Vilalta, E. (2006). La Seguretat dels resultats en el laboratori. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 38–42. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3678.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 9 : maig 2006 Secció Qualitat Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.