Valorització d’excedents hortícoles ecològics

Autors/ores

  • Albert Ribas-Agustí Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
  • Anna Jofré Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
  • Sara Bover-Cid Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Paraules clau:

producció ecològica, fruita, hortalissa, valorització, suc, crema, valor funcional, seguretat alimentària, alta pressió hidrostàtica, pèrdues i malbaratament alimentari.

Resum

El fort creixement en l’oferta i la demanda de productes de l’agricultura ecològica posa en relleu la necessitat de les empreses del sector de ser innovadores i d’oferir productes sostenibles i competitius per assolir un bon posicionament en el mercat. En aquest context, la transformació dels excedents hortícoles en sucs i cremes permet un millor aprofitament dels recursos i una reducció en la generació de residus. D’altra banda, el tractament dels sucs i les cremes per altes pressions permet obtenir productes segurs, amb una vida útil més llarga i que conserven les propietats organolèptiques i el valor funcional, de manera que s’obtenen productes amb alt valor afegit. Ambdues estratègies estan en línia amb el repte actual de reduir les pèrdues i el malbaratament d’aliments al llarg de la cadena alimentària.

Biografies de l'autor/a

Albert Ribas-Agustí, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
(IRTA). Finca Camps i Armet s/n, Monells.

Anna Jofré, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
(IRTA). Finca Camps i Armet s/n, Monells.

Sara Bover-Cid, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Programa de Funcionalitat i Seguretat Alimentàries, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
(IRTA). Finca Camps i Armet s/n, Monells.

Descàrregues

Com citar

Ribas-Agustí, A., Jofré, A., & Bover-Cid, S. (2021). Valorització d’excedents hortícoles ecològics. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 20, 39–44. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/149511

Número

Secció

Articles