Elements del patrimoni industrial de les empreses agroalimentàries catalanes: noves icones, usos i elements d’estudi per a la gestió cultural

Autors/ores

  • Anna Masdeu Lalanza Universitat Oberta de Barcelona (UOC)

Paraules clau:

Patrimoni industrial, empreses agroalimentàries, elements patrimonials, valorització.

Resum

Els productes agroalimentaris elaborats es produeixen en les instal·lacions d’empreses agroalimentàries establertes en diferents zones del territori, de diverses dimensions, amb maquinària més o menys tecnificada, mà d’obra més o menys qualificada, i s’elaboren amb mètodes més o menys industrials, etc. Identificar, estudiar i analitzar l’origen de les empreses agroalimentàries i els seus fundadors, la seva implantació, evolució i contribució en el desenvolupament econòmic local permet adquirir un coneixement de la cultura empresarial de cada empresa i usar-lo com a font per a la creació de nous continguts, productes i serveis d’altres sectors econòmics, com per exemple el sector de les indústries culturals i basades en l’experiència.

Paraules clau: Patrimoni industrial, empreses agroalimentàries, elements patrimonials, valorització.

Biografia de l'autor/a

Anna Masdeu Lalanza, Universitat Oberta de Barcelona (UOC)

Universitat Oberta de Barcelona
(UOC)
Doctorant en societat de la informació i el coneixement
amasdeu@gmail.com

Descàrregues

Com citar

Masdeu Lalanza, A. (2018). Elements del patrimoni industrial de les empreses agroalimentàries catalanes: noves icones, usos i elements d’estudi per a la gestió cultural. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 16, 10–18. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/144673

Número

Secció

Articles