Empreses socials: oportunitats en el sector agroalimentari Autors/ores Inés Alegre Tort-Martorell INÉS ALEGRE TORT-MARTORELL Departament d’Organització d’Empreses. Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB).Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Resum Hi hamés de 400 empreses socials a Catalunya,moltes en el sectoragroalimentari; tot i així, les empreses socials són encara unes grans desconegudes. El present article vol ser una introducció almón de l’empresa social. Primer definiremquè es una empresa social i quines en són les característiques principals i, posteriorment, veuremquins són els diferents tipus d’empresa social que existeixen actualment en l’àmbit agroalimentari i quin és el seu impacte social.PARAULES CLAU: Empresa social, emprenedoria social, sector agroalimentari. Descàrregues PDF Publicat 2012-05-30 Com citar Alegre Tort-Martorell, I. (2012). Empreses socials: oportunitats en el sector agroalimentari. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 42–45. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/54718 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 13, Núm. 2 : desembre 2011 Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.