Petit viatge per la terminologia de l’alimentació i la gastronomia: 30 anys de neologismes

Autores/as

  • Montserrat Serra Figueras TERMCAT

Palabras clave:

terminologia, neologia, manlleus, normalització, alimentació, gastronomia

Resumen

En aquest article es posa en relació l'evolució de la terminologia amb la dinàmica de la societat catalana, a partir de l'anàlisi dels manlleus incorporats al català de l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia, continguts en un corpus de termes normalitzats.

 

Descargas

Los datos de descargas todavía no están disponibles.

Biografía del autor/a

Montserrat Serra Figueras, TERMCAT

Montserrat Serra Figueras és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i màster en Lingüística Aplicada per la mateixa universitat. Ha treballat a l'Institut d'Estudis Catalans en el projecte del Diccionari del català contemporani i en la primera edició del diccionari normatiu DIEC. Des de 1994 treballa al Centre de Terminologia TERMCAT, on ha coordinat un gran nombre de projectes terminològics i s'ha especialitzat en la terminologia de l'àmbit de les ciències socials i també de l'alimentació i la gastronomia. És autora d'articles i comunicacions sobre diversos aspectes del treball terminològic. També és membre del Consell de Redacció de la Revista de Llengua i Dret.

Descargas

Publicado

2016-11-16

Cómo citar

Serra Figueras, M. (2016). Petit viatge per la terminologia de l’alimentació i la gastronomia: 30 anys de neologismes. Terminàlia, 1(15), 7–14. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/142207

Número

Sección

Artículos