El lèxic musical, un banc d’experimentació sobre els manlleus

Autors/ores

  • Albert Romaní i Turullols Escola Superior de Música de Catalunya

Paraules clau:

música, manlleus, xenismes, terminologia musical

Resum

Aquest article ofereix una panoràmica general de la qüestió dels manlleus en la terminologia musical, amb un enfocament descriptiu, partint de l’observació de l’ús pràctic en el català d’avui, tant en el llenguatge escrit com en l’oral. Presentant el tema des d’una perspectiva històrica, permet observar totes les tipologies de manlleus i els diferents graus i procediments d’adaptació, des de la catalanització total fins a l’adopció o la transliteració.

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Albert Romaní i Turullols, Escola Superior de Música de Catalunya

Llicenciat en Filologia Romànica, actualment és més conegut com a músic en actiu, sobretot per la seva dedicació als instruments històrics de teclat. Paral·lelament, ha desenvolupat una tasca pedagògica i de divulgació a la intersecció entre aquestes dues disciplines, a l'Escola Superior de Música de Catalunya, on ensenya Fonètica Aplicada al Cant i Fonts Històriques per a la Interpretació de la Música Antiga.

Descàrregues

Publicat

2013-06-27

Com citar

Romaní i Turullols, A. (2013). El lèxic musical, un banc d’experimentació sobre els manlleus. Terminàlia, (7), 7–16. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/60723

Número

Secció

Articles