El joc és cultura. Les apostes ho són?

Autors/ores

Paraules clau:

jocs de taula, llengua, Catalunya, història, cultura

Resum

Aquest article tracta de la importància cultural dels jocs de taula i la contrasta amb la del joc d’atzar. Fa ressaltar la rellevància històrica i cultural dels jocs de taula, amb exemples de jocs que han esdevingut fites en la història de la humanitat, citant exemples com el Joc Reial d’Ur, els escacs o el go. El text també aborda la manca de reconeixement de les administracions i les institucions culturals, i l’estatus jurídic, social i cultural dels jocs de taula. L’autor en destaca les discrepàncies i les definicions legals que els exclouen d’àmbits com el finançament cultural. Finalment, fa un prec en relació amb l’autoritat lingüística de l’Institut d’Estudis Catalans i la terminologia del joc, i reivindicael valor sociocultural dels jocs de taula.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Oriol Comas i Coma

Oriol Comas i Coma és creador i director del festival de jocs de taula Dau Barcelona (2012-2021), autor d’Un món de jocs (Sugaar Editorial, 2023) i personatge principal en tres novel·les de Màrius Serra.

Descàrregues

Publicat

2024-06-29

Com citar

Comas i Coma, O. (2024). El joc és cultura. Les apostes ho són?. Terminàlia, 1(29), 38–45. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/154039

Número

Secció

Dossier: El vocabulari de jocs i joguines