Vocabulari d’estils literaris personals. Anàlisi, avaluació i propostes d’expansió

Autors/ores

  • Josep Llorenç i Blat Universitat de Girona

Paraules clau:

terminologia, derivació, sufixació, literatura, estils

Resum

Aquest treball presenta un conjunt de termes d'ús comú dins els textos de crítica literària. Resolen una de les necessitats dels crítics, la denominació dels trets que defineixen les obres de la literatura catalana, i, alhora, fan una aportació definitiva a la terminologia universal en l'àmbit en què els Països Catalans han destacat de sempre, d'ara i de demà: la literatura.

 

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Josep Llorenç i Blat, Universitat de Girona

Doctor en Ciències Humanes i de la Cultura per la Universitat de Girona, amb la tesi Les Sentències catòliques del diví poeta Dant (1545) de Jaume Ferrer de Blanes. Edició crítica, estudi i contextualització biogràfica i literària, sota la direcció del doctor Ramon Alcoberro i Pericay. Llicenciat en Filologia Catalana (Universitat de València). Fa recerca en l'àmbit de la literatura de les edats moderna i contemporània, especialment de les traduccions al català i dels textos poliglotes que tenen com a llengua vehicular la catalana. Col·laborador investigador del grup de recerca NISE (Literatura Catalana de l'Edat Moderna) de l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes de la Universitat de Girona.

Descàrregues

Publicat

2016-06-29

Com citar

Llorenç i Blat, J. (2016). Vocabulari d’estils literaris personals. Anàlisi, avaluació i propostes d’expansió. Terminàlia, (13), 17–27. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/141730

Número

Secció

Articles