Petita història d’una gran professió: dietista-nutricionista

Autors/ores

  • Pilar Cervera Professora jubilada

Paraules clau:

nutrició, dietètica, titulacions, dietista-nutricionista, associacionisme, codi deontològic.

Resum

L’autora de l’article fa una narració de tot el procés que va viure personalment i en el qual va participar de ple junt amb altres professionals que desitjaven aconseguir per a la professió de dietista-nutricionista una titulació oficial i homologada a tot el territori espanyol. Aquest procés arrenca a la primeria dels anys setanta, quan s’havia de sortir a l’estranger per poder-se formar, fins l’arribada de lleis que han anat permetent fer propostes consensuades i emmirallades en les d’altres països. Es va començar amb un títol propi, es va arribar a una diplomatura oficial i, per fi, l’any 2009, es van aconseguir, en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), els estudis de quatre anys, el grau en nutrició humana i dietètica. També parla de la importància de l’associacionisme en una professió i de la necessitat de tenir un codi deontològic que regeixi les normes de conducta ètica i de bones pràctiques professionals.

PARAULES CLAU: nutrició, dietètica, titulacions, dietista-nutricionista, associacionisme, codi deontològic.

Biografia de l'autor/a

Pilar Cervera, Professora jubilada

Dietista-nutricionista. Professora titular de la Universitat de Barcelona (jubilada el 2009); presidenta de l’AED-N, del 1988 al 1994; directora del CESNID-UB, del 1993 al 2006; presidenta de la Conferencia Española NHD (CDDNutrición), del 2005 al 2008.

Descàrregues

Com citar

Cervera, P. (2020). Petita història d’una gran professió: dietista-nutricionista. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 19, 26–37. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/148614

Número

Secció

Articles