Petita història d’una gran professió: dietista-nutricionista Autors/ores Pilar Cervera Professora jubilada Paraules clau: nutrició, dietètica, titulacions, dietista-nutricionista, associacionisme, codi deontològic. Resum L’autora de l’article fa una narració de tot el procés que va viure personalment i en el qual va participar de ple junt amb altres professionals que desitjaven aconseguir per a la professió de dietista-nutricionista una titulació oficial i homologada a tot el territori espanyol. Aquest procés arrenca a la primeria dels anys setanta, quan s’havia de sortir a l’estranger per poder-se formar, fins l’arribada de lleis que han anat permetent fer propostes consensuades i emmirallades en les d’altres països. Es va començar amb un títol propi, es va arribar a una diplomatura oficial i, per fi, l’any 2009, es van aconseguir, en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), els estudis de quatre anys, el grau en nutrició humana i dietètica. També parla de la importància de l’associacionisme en una professió i de la necessitat de tenir un codi deontològic que regeixi les normes de conducta ètica i de bones pràctiques professionals.PARAULES CLAU: nutrició, dietètica, titulacions, dietista-nutricionista, associacionisme, codi deontològic. Biografia de l'autor/a Pilar Cervera, Professora jubilada Dietista-nutricionista. Professora titular de la Universitat de Barcelona (jubilada el 2009); presidenta de l’AED-N, del 1988 al 1994; directora del CESNID-UB, del 1993 al 2006; presidenta de la Conferencia Española NHD (CDDNutrición), del 2005 al 2008. Descàrregues PDF Com citar Cervera, P. (2020). Petita història d’una gran professió: dietista-nutricionista. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 19, 26–37. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/148614 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 19 (2020) Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.