El laberint dels complements alimentaris (o alimentosos): d’on venim, on som, on anem Autors/ores Antoni Garcia i Gabarra Col·legi d’Economistes de Catalunya Paraules clau: Complement alimentari, complement alimentós, legislació de la Unió Europea, legislació espanyola, plantes, altres substàncies. Resum L’objectiu d’aquest article és aclarir algunes qüestions no prou conegudes sobre aquests complements: quina denominació és la més adient en català; què s’entén legalment per complement alimentari (o alimentós); l’evolució legal dels complements a la Unió Europea (UE) i a Espanya, focalitzada en els basats en substàncies diferents de vitamines i minerals; les mesures restrictives i punitives de comercialització aplicades per les autoritats espanyoles; la seguretat dels complements, i en quina mesura són necessaris i útils.PARAULES CLAU: Complement alimentari, complement alimentós, legislació de la Unió Europea, legislació espanyola, plantes, altres substàncies. Biografia de l'autor/a Antoni Garcia i Gabarra, Col·legi d’Economistes de Catalunya Consultor en legislació alimentària, especialitzat en complements alimentaris i aliments per a grups específics de població. Vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Descàrregues PDF Com citar Garcia i Gabarra, A. (2019). El laberint dels complements alimentaris (o alimentosos): d’on venim, on som, on anem. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 18, 22–31. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/146039 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 18 (2019) Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.