Efecte de l'oli d'oliva i els seus compostos fenòlics en la reducció de factors de risc cardiovascular i de l'estrès oxidatiu

Autors/ores

  • Montserrat Fitó Colomer

Resum

El consum d'una certa quantitat diària d'oli d'oliva té efectes beneficiosos per a la salut humana, que són atribuïbles no solament a la presència d'àcids grassos monoinsaturats, sinó que hi ha d'haver altres factors presents en l'oli, com poden ser alguns compostos antioxidants.D'entre tots els que es troben a l'oli d'oliva, els que hi són en quantitats suficient per a contribuir a aquest efecte beneficiós són els compostos fenòlics. L'acció combinada dels compostos fenòlics i dels àcids grassos monoinsaturats pot mobilitzar les diferents fraccions del colesterol i tenir efectes sinèrgics sobre altres aspectes metabòlics que permeten una forta reducció de risc cardiovascular i de l'estrès oxidatiu. En aquest article s'exposen els resultats obtinguts en un estudi per a determinar l'efecte d'olis d'oliva similars però amb diferent contingut de compostos fenòlics en el perfil lipídic i l'estat oxidatiu/antioxidatiu en voluntaris sans. Aquest estudi s'integra dins del projecte policèntric internacional EUROLIVE, The effect of Olive Oil Consumption on Oxidative Damage in European Populations, de la Comissió Europea.

Descàrregues

Publicat

2008-07-18

Com citar

Fitó Colomer, M. (2008). Efecte de l’oli d’oliva i els seus compostos fenòlics en la reducció de factors de risc cardiovascular i de l’estrès oxidatiu. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 11–19. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/38169.001

Número

Secció

Ciència