Regulació d'aliments enriquits Autors/ores Marta Gimeno Resum Amb freqüència, s'afegeixen voluntàriament als aliments nutrients o altres substàncies amb la finalitat de restablir el que s'ha perdut durant la transformació, produir aliments equivalents des d'un punt de vista nutricional amb algun producte alimentari important o enriquir aliments amb nutrients particulars o altres substàncies que tinguin un efecte nutricional o fisiològic. Els nutrients que més freqüentment s'afegeixen als aliments amb aquesta finalitat són les vitamines i els minerals. En àmbit europeu, l'addició de vitamines i minerals i altres nutrients està regulada per a un cert nombre d'aliments destinats a una alimentació especial (productes dietètics). Les normes nacionals sobre addició voluntària de vitamines i minerals varien molt entre els estats membres i originen sovint obstacles per al comerç intracomunitari. La proposta de Reglament europeu que va presentar la Comissió europea el novembre del 2003 generalitza la possibilitat de comercialitzar aliments amb les vitamines i els minerals assenyalats en una llista, sempre que es respectin els màxims fixats en àmbit comunitari. També obligarà que les etiquetes informin de les vitamines i els minerals afegits. Descàrregues Text complet Publicat 2006-07-06 Com citar Gimeno, M. (2006). Regulació d’aliments enriquits. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 50–53. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/3676.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Núm. 9 : maig 2006 Secció Legislació Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.