Informació nutricional en el Reglament (UE) 1169/2011: una visió crítica i comparativa Autors/ores Antoni Garcia i Gabarra Resum Aquest article no pretén informar pregonament sobre aquest Reglament d’informació facilitada al consumidor, en particular sobre la informació nutricional en l’etiquetatge que ara esdevé obligatòria en la major part dels casos, sinó analitzar d’una manera crítica les diferències del nou Reglament amb la legislació existent a la Unió Europea i alhora fer-ne la comparació amb la dels Estats Units d’Amèrica. Aquesta anàlisi crítica cerca cridar l’atenció sobre possibles aspectes susceptibles de millora en l’avenir legislatiu europeu.Paraules clau: Reglament 1169/2011, informació nutricional, Unió Europea, Estats Units d’Amèrica, pes, volum, ingestes de referència, energia, greixos, saturats, trans, colesterol, sodi, sal, fibra, hidrats de carboni, sucres, proteïnes, vitamines, minerals. Descàrregues PDF Com citar Garcia i Gabarra, A. (2014). Informació nutricional en el Reglament (UE) 1169/2011: una visió crítica i comparativa. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 14(2), 48–53. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/130634 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 14 Núm. 2 (2014) Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.