Dones científiques Autors/ores Montserrat Rivero i Urgell Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC). Paraules clau: dones, alimentació, científiques catalanes, ACCA. Resum Aquest article és la segona part de l’homenatge al reconeixement de les dones científiques, emprenedores i exemples per a totes. Seguint l’esquema del primer article, publicat al volum anterior de la revista, hi trobareu dones reconegudes internacionalment, altres catalanes i també dones membres de l’ACCA que han desenvolupat la seva activitat al voltant de l’alimentació en diversos àmbits. Biografia de l'autor/a Montserrat Rivero i Urgell, Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC). Doctora en farmàcia. Especialista en nutrició humana i dietètica. Presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA). Membre numerària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC). Descàrregues PDF Com citar Rivero i Urgell, M. (2022). Dones científiques. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 21, 38–51. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/150219 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 21 (2022) Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors. Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents: Els autors cedeixen a l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments. Els autors responen davant l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats. És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles. l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors. Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada. La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.