Hemeroteca Científica Catalana
Login
Search
Skip to main content
Skip to main navigation menu
Skip to site footer
Open Menu
Current
Archives
Announcements
Editorial Policies
Focus ans scope
Open Access Policy
Archiving
Openness of the editorial team
Ethics and good practices
Plagiarism Policy
Frequency of appearance and deadlines
Reviewers of the previous year
Diffusion policy
Authors free of charge
Interoperability Protocols
Gender equality and inclusive language measures
About
About the Journal
SCATERM
Submissions
Indexing information
Editorial Team
Privacy Statement
Contact
Journal Sponsorship
Home
/
Archives
/
No. 15: June 2017
No. 15: June 2017
Published:
2017-06-19
Dossier: Gastronomia i terminologia Semblança: Isidra Maranges i Prat (1919-2012)
Cover
Portada, crida de socis, sumari i crèdits
1-4
PDF (Català)
Editorial
Aquest número
5-6
PDF (Català)
Articles
A brief insight into the terminology of food and gastronomy: 30 years of neologisms
Montserrat Serra Figueras
7-14
PDF (Català)
The cognitive structure of term variation: the role of concept class in the naming of specialized concepts
Sabela Fernández Silva
15-26
PDF_castellà (Català)
PDF_Spanish
PDF (Español) (Español)
Light Nouns and Term Creation in Basque
Igone Zabala
27-37
PDF_anglès (Català)
PDF (English)
PDF (Inglés) (Español)
Interview
TERMINÀLIA parla amb Carme Ruscalleda i Serra, primera xef catalana que aconsegueix set estrelles Michelin
Consell de Redacció
38-41
PDF (Català)
Dossier: Gastronomia i terminologia
Aliments: velles i noves tècniques, mots nous i vells
Estanislau Fons Solé, Olga Martín Belloso
42-44
PDF (Català)
Terminologia en l’àmbit de l’antropologia de l’alimentació
Joan Ribas Serra
45-47
PDF (Català)
Recursos terminològics sobre gastronomia
Mariona Torra
48-50
PDF (Català)
Gastromots
Observatori de Neologia
51
PDF (Català)
Meeting space
Els sabors del món al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramanet
Conxita Ripollès, Alexandra Sans, Pilar López, Carles de Rosselló
52-56
PDF (Català)
La terminologia en la construcció de les ciències gastronòmiques. Experiència docent en el grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Marta Vila Rigat, Àxel Bidon-Chanal Badia, Àngels Egea Puigventós
57-58
PDF (Català)
La terminologia del torró
Isabel Santamaria
59-60
PDF (Català)
Semblança: Isidra Maranges i Prat (1919-2012)
Isidra Maranges: estudi de la terminologia catalana medieval
Àngela Bàguena i Maranges
61-64
PDF (Català)
Back cover
Activitats i publicacions de la SCATERM, normes de presentació d'originals, crida d'articles i contraportada
65-68
PDF (Català)
Make a Submission
Make a Submission
Language
Català
English
Español
Français
Indexacio
Indexació
Information
For Readers
For Authors
For Librarians