La gestión del léxico especializado en los diccionarios electrónicos bilingües

Autors/ores

  • María Teresa Ortego Antón Universidad de Valladolid
  • Purificación Fernández Nistal Universidad de Valladolid

Paraules clau:

diccionaris bilingües, gestió del coneixement lèxic, lèxic especialitzat

Resum

La gestió del lèxic especialitzat en els diccionaris electrònics bilingües

El lèxic general s’incrementa amb unitats circumscrites a contextos especialitzats, que s’incorporen gradualment en els diccionaris generals bilingües. En conseqüència, considerem pertinent aproximar-nos a l’estudi de la gestió del lèxic especialitzat en dos diccionaris electrònics bilingües, ja que els resultats posaran en relleu la necessitat de plantejar noves propostes tant per al tractament d’aquest lèxic com per augmentar l’eficàcia de la recuperació de la informació especialitzada en aquestes obres.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

María Teresa Ortego Antón, Universidad de Valladolid

María Teresa Ortego Antón és professora associada a la Universitat de Valladolid (Facultat de Traducció i Interpretació de Sòria). Va obtenir el grau de doctora (cum laude) el novembre de 2012. L’any 2008 se li va concedir un ajut de formació per a personal investigador (FPI) per fer la tesi doctoral sobre el tractament del lèxic especialitzat recollit en els diccionaris generals bilingües.  La seva recerca se centra en la lexicografia bilingüe, la terminologia i la lingüística de corpus aplicada als estudis de traducció.

Purificación Fernández Nistal, Universidad de Valladolid

Purificación Fernández Nistal és catedràtica de Traducció i Interpretació de la Universitat de Valladolid, on imparteix docència de terminologia, i de traducció general i especialitzada. Les seves publicacions inclouen articles i llibres sobre la interferència en els estudis contrastius, la traducció audiovisual, la terminologia, la traducció especialitzada, la traducció automàtica, i les eines d’ajuda a la traducció. A més, té una dilatada experiència de més de 25 anys en la traducció cientificotècnica de l’anglès a l’espanyol.

Publicat

2014-06-27

Com citar

Ortego Antón, M. T., & Fernández Nistal, P. (2014). La gestión del léxico especializado en los diccionarios electrónicos bilingües. Terminàlia, (9), 22–28. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/Terminalia/article/view/72880

Número

Secció

Articles