Evolució dels aparells i utensilis aplicats a la cuina occidental

Autors/ores

  • Pere Castells Esqué Gastrocultura Mediterrània

Paraules clau:

Aparells, utensilis, tecnologia, ciència, cuina.

Resum

Resum: Des de l’antigor els estris de cuina, avui diferenciats entre aparells i utensilis, han estat presents en la història de la humanitat. Des dels estris, per exemple, trobats a l’abric Romaní de Capellades (Barcelona), lligats a l’elaboració de menjar i molt relacionats amb el foc, fins a l’últim aparell que sortirà al mercat i que és pràcticament un robot de cuina, el Moley. En el llibre de 1821 Culinary chemistry, de Friedrick Accum, ja es mostra la cuina econòmica amb estris que varen anar marcant la trajectòria de l’elaboració de menjars. La revolució industrial també significa un gran avenç en aquest camp. Al segle xx, l’electricitat com a element quotidià i l’entrada de la dona plenament al mercat laboral marquen l’aparició de tot un conjunt d’aparells i utensilis que ara són la base de les cuines tant professionals com domèstiques. El futur ens oferirà aparells i utensilis ràpids, nets, eficients energèticament, barats, d’utilització intuïtiva i molt sostenibles.

Paraules clau: Aparells, utensilis, tecnologia, ciència, cuina.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Pere Castells Esqué, Gastrocultura Mediterrània

Descàrregues

Com citar

Castells Esqué, P. (2018). Evolució dels aparells i utensilis aplicats a la cuina occidental. TECA: Tecnologia I Ciència Dels Aliments, 16, 3–5. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TECA/article/view/144671

Número

Secció

Articles